Saturday, February 18, 2012

Wardrobe vs Kenduri

Hari ni ada kenduri officemate..mmg sungguh dukacita sbb tak dapat hadir walaupun dalam kepala otak ni mmg dah set hari sabtu makan nasi kenduri. Tapi terpaksa gak sacrifice sbb dah seminggu company wardrobe kol kami nak buat installation tapi kami tak leh bagi date. So after discuss byk kali, finally hubby pun decide pasang je la hari ni sbb kalo tak bulan depan baru leh pasang. So terpaksa kensel kenduri...sedey jugaklaa sbb br jer paksa tailor siapkan baju sebelum hari sabtu...
 
So...akhirnya bilik kami dah ada wardrobe..walaupun dah pindah dekat setahun...biasalah kumpul duit pelan2 baru buat..Takleh nak advance cm org lain pindah jer complete segalanya. Kami ushar wardrobe dari bulan 10 tahun lepas sampai skrg baru buat..memula ingat nak beli wardrobe ikea siap dah design bagai sampai bape kali berulang alik ke ikea tapi takleh built in sepenuhnya...so pencarian diteruskan..ushar punya ushar akhirnya kami buat wardrobe dgn ora-kit..itupun lepas baca ads kat bigsale masa promo chinese new year..sekaki RM288 jer and yang penting ktorg nak anti-jump.

Memula takut gak nk amik ngan ora-kit sbb kat forum cari ,ada yg suh berhati2 ngan company ni..tapi ktorg tawakal je laa..lagipun show room dia tu kat depan shop lot taman ktorg jer...So inilah hasilnya...


Intallation start kol 11 pagi sampai 5 petang. Ni standard accessories yg dia bagi...kira orait gak sbb laci termasuk skali. Pull out basket nak beli kat ikea sbb baru RM39 hengget jer..Ingat nak buh kat bawah laci tu..Byk lagi aksesori nak beli kt ikea jer sbb kalo kat orakit mahal..


Ni hasilnya wardrobe bilik kami...panjang 10 kaki. Simple but nice kan(Perasan sendiri..hehe).Installation kemas dan kami berpuas hati cuma yang menjadi persoalan sendiri..kalo la office pindah ke LABU..terpaksalaaa kutinggalkan wardrobe ini....




6 comments:

  1. Shantek , kemas,elegant gitew .suka suka :)

    ReplyDelete
  2. comel...:)angkut sekali la bawa ke labu..:P

    ReplyDelete
  3. nice wardrobe...angkut semua bawak pi labu la...

    ReplyDelete
  4. salam.. how much ye kalo macam nie??
    brapa saiz dia?

    ReplyDelete